Bursa’da BUSKİ vatandaşlardan 547 lira talep etti!

BUSKİ-su-zammıKaynak: Bursadabugün, 2 Aralık 2015
Planlı su kesintilerini dahi zamanında gerçekleştiremeyen, kanalizasyon sularının Bursa’nın içme suyu havzasına karışması skandalıyla gündeme gelen, Bursalılara her ay zamlı su faturası gönderen BUSKİ, harcamalara katılım payı adı altında vatandaşlardan yüksek ücretler de talep ediyor!
BUSKİ’nin yeni para kaynağı Harcamalara Katılım Payı İhbarnamesi oldu!
Daha önce böyle bir uygulama ile karşı karşıya kalmayan vatandaşlara yüksek bedelli faturalar çıkarıldı.
Peki, nedir bu Harcamalara Katılım Payı İhbarnamesi? 2015’in başında mevzuatta yürürlüğe giren Belediye Gelirleri Kanunu Harcama İştirak Payı’na göre BUSKİ, ikamet ettiğiniz bölgede içme suyu, alt yapı, kanalizasyon vb. çalışma yaptığı takdirde, bunun bedelini vatandaşa fatura etme hakkına sahip.
Üstelik, Harcamalara Katılım Payı İhbarnamesi adı altında evlere gönderilen tutarlar oldukça yüksek. Rakamlar yapılan çalışmaya göre değişiklik gösterebiliyor.

BUSKİ, vatandaştan tam 547,40 lira ücret talep ediyor!
Asgari ücretle geçinen vatandaşlar, bu faturayı nasıl ödeyeceğini kara kara düşünüyor. Bursada Bugün’e açıklamalarda bulunan, BUSKİ’nin benzer bir rakamı talep ettiği vatandaş, “Her şeyin parasını biz ödeyeceksek, bu belediye ve BUSKİ niye var” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Bursa’da patlak veren kanalizasyon sularının içme suyu havzasına karıştığının görüntülerle ortaya çıkarılması skandalının ardından BUSKİ, Bursalıların sert tepkisine neden olmuştu.
Ayrıca Bursalılar, her ay zamlı su faturası ödemekten de yapılacağı söylenen kesintilerin sürekli ertelenmesinden de bir hayli şikayetçi.
Üstelik BUSKİ’nin ön ödemeli su sayaçlarında vatandaşlara verdiği sözü tutmadığı da kamuoyu gündemine gelmişti…