Basın toplantısına davet: Suyumuzdan para kazanıyorlar!

basın Temel bir insan hakkı olan suya, herkesin ekonomik olarak erişiminin sağlanması, toplumsal adaletin ön koşullarından biridir. Oysa Türkiye’de özellikle büyükşehirlerde görülen uygulamalar suyun bir hak olarak görülmediğini ve suyu kamu hizmeti olarak gören yönetim anlayışından hızla uzaklaşıldığını gösteriyor.

Suyun tam maliyet prensibiyle ücretlendirilmesi, su hizmetlerinin tüm yükünün vatandaşların omuzlarına yüklenmesi ve sudan kâr elde edilmesi toplumsal adalet açısından asla kabul edilebilir bir durum değildir.

Su Hakkı Kampanyası olarak başlattığımız “Susarak yaşanmaz, susuz hiç yaşanmaz” adlı kampanyayı duyurmak; aynı zamanda su üzerindeki artan ekonomik baskıları da ayrıntılı olarak ortaya koyduğumuz raporumuzu paylaşmak üzere, 24.dönem İstanbul milletvekili Melda Onur’un katılımıyla yapacağımız basın toplantısına sizleri davet ediyoruz.

Bu toplantıda;
İstanbulluların en pahalı suyu içtiğini,
Ankaralıların en çok vergiyi ve en yüksek faturayı ödediğini,
Bursalıların en çok sayıda maliyet unsuruna katlandığını,
İzmirlilerin en yüksek maliyet unsuruna maruz kaldığını anlatacağız.

Kullandığımız suyun üzerindeki atıksu, şubeyolu, bakım, katıatık bertaraf, katı atık toplama bedellerinin ne kadar olduğunu açıklayacağız.

Ayrıca şebeke suyunun içilememesinin aile bütçesi üzerinde yarattığı yükün olmaması durumunda, tasarruf edilen miktarla, 4 kişilik bir ailenin damacana suya vereceği parayla, temel ihtiyaçları arasında, örneğin, yaklaşık 3 haftalık meyve ihtiyacını ya da 2 haftalık sebze ihtiyacını ya da 2 haftalık süt ve süt ürünleri ihtiyacını karşılayabileceğini göstereceğiz.

Basın toplantısına herkesi bekleriz.

Tarih: 13 Ocak 2016 Çarşamba
Yer: Cezayir Toplantı Salonu
Saat: 11.00-12.00
LCV
Adres: Hayriye Cad. 12 Galatasaray Beyoğlu 34425 İstanbul

İletişim
E-mail: [email protected]
Telefon: 0212 253 27 29, 0534 281 56 59