Flintli yönetmen Michael Moore’dan imza kampanyası

ff4Moore, ciddi bir insani krize dönüşen Flint’teki su krizi konusunda başkan Obama’yı göreve çağırıyor. Moore’un başlattığı imza kampanyası metninde şu noktalar öne çıkıyor:

“…Flint’in temiz içme suyunu kesen ve bunun yerine vatandaşları son derece kirli Flint Nehri’nin suyuna mahkum eden Michigan valisi Rick Snyder’ı Çevre Koruma Ajansı’nın düzenlemelerini ihlal ettiğinden, yönetimi altında gerçekleştirilen sahtekarlık ve siyasi yolsuzluk meselelerinden dolayı hakkında soruşturma açılması ve, sorumluluğunun kanıtlanması durumunda, tutuklanması ve mahkum edilmesini istiyoruz.

ABD’nin en yoksulları arasında yer alan Flint’in çocukları, Vali Snyder’ın faaliyetlerinden ötürü bir ömür acı çekecek, geri dönüşü olmayan beyin hasarı nedeniyle düşük zekayla hayatlarını idame ettirmek zorunda kalacaklar.

Çocukların kanında dolaşımda olan kurşunun etkilerini ortadan kaldırmak bu saatten sonra imkansız. Bu durumda yapılabilecek tek şey, atacağınız adımlarla, adaletin yerine getirilmesi ve diğer seçilmiş yöneticileri insan yaşamının bütçe açıklarını gidermekten çok daha önemli olduğu gerçeğini kabul etmelerini sağlamak olabilir.”

Kaynak: Michael Moore