Ana Sayfa Etiketler Haber

Etiket: haber

Bakanlık yeni su kanunu hazırlıyor

Kınacı, yaptıkları oturumlarda hazırlanmakta olan "Su Kanunu Taslağı"nın ana esaslarının görüşülüp, tartışıldığını, hazırlanan Su Kanunu ile havza bazında bir yönetime geçileceğini ve yer altı suyu kullanımının da tam anlamıyla kontrol altına alınacağını belirtti.

Bakan Eroğlu’dan İnciler!..(1)

Yıllardır ülkemizde asli görevi olan ormanları korumak için çalışmalar yapacağına, AKP yandaşlarına rant kazandırmayı hedeflediğine inandığım HES (Hidro Elektrik Santralleri) projeleri için mesai harcayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gaziantep’te ilginç açıklamalar yapmış. Hoş görünüz ama Sayın Bakan’ın gerçekçi bulmadığım açıklamaları için ‘Bakan Eroğlu’dan İnciler’ ifadesini kullanacağım…

Suya ŞOK zam

İZSU su tariflerine ortalama yüzde 21 zam yaptı. Şok zamla, mahkeme kararıyla abonelere 12 ayda geri ödeyeceği eski faturalardaki fazla tahsilat tutarı 38 milyon 772 bin TL'nin en az 3 katı fazlasını almayı hedefleyen İZSU, mahkemelerin zam iptal nedeni saydığı “K formülü” tarife hesaplamasında çıkartarak, son iptal davasından kurtulmayı planladı.

Doğuş Holding’in HES’ine durdurma kararı

Doğuş Holding'in Sinop'ta inşaatı son aşamaya gelen Boyabat Barajı Hidroelektrik Santrali'nin inşaatına durdurma kararı çıktı.

Ilısu Barajı ve Hes İçin kamulaştırma hızlandı

Türkiye'nin her yerinde Hidpoelektrik Santrallerinin (HES) durdurulması için yapılan protestolar, tutuklamalar açılan davalar devam ederken, Orman ve Su işleri Bakanlığı'nın, 2011 Yılı Yatırım Programında yer alan Ilısu Barajı ve HES kapsamında bazı alanları kamulaştırma kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre kamulaştırmalar Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek.

‘Doğa’nın bir yılı nasıl geçti?

HES'lere ve termik santrallara karşı direniş, Burdur Gölü ve Hasankeyf'i koruma çabaları, Büyük Anadolu Yürüyüşü... 2011'in doğal hayat gündemini öne çıkan olaylarla anımsatıyoruz.

“Yeşil Doğa”ya Güneş Ödülü

Bir nehir üzerine 20 HES (hidroelektrik santral) yapmak normal değil. Sahilleri yok edip yol yapmak da normal değil. Güneş, rüzgâr, termal enerji varken nükleer santral kurmak, Çin’e mermer satmak için asırlık sedir ormanlarını yok etmek de öyle.

“Yıl: 2100… Türkiye susuz kalacak!”

Hava sıcaklıklarının bu şekilde devam etmesi durumunda Türkiye’yi su kıtlığı ve kuraklığın beklediği iddia edildi.

Libya yönetimi, Manavgat suyuna talip

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Libya`da Mustafa Abdulcelil liderliğindeki Geçici Ulusal Konseyinin (GUK) Manavgat suyu için kendileriyle irtibata geçtiğini ve ön mutabakatın sağlandığını bildirdi.

Baraj yerine yenilenebilir enerji çağrısı

Osman Baydemir, nükleer ve fosil enerjiyi “kirli ve hormonlu enerji” olarak tanımladı.